De Vakvrouw verkiezing, een memorabel moment

bron: ditiswijk.nl – 11 februari 2011

Wijk bij Duurstede, 11 februari 2011. Woensdag was de ‘competitie’ rond de Esta vakvrouw Award. Uit 260 inzendingen waren 15 vrouwen uitgekozen. Deze 15 vrouwen waren onder gebracht in 3 rubrieken. Ik was genomineerd voor de rubriek zzp-ers. Een heel aantal mensen heeft op diverse manieren met mij mee geleefd.

Omdat ik maar een beperkt aantal supporters mocht meenemen vertel ik jullie graag hoe het e.e.a. is gegaan. Omringd door zes enthousiaste ‘supporters’ was ik vandaag in het hoofdkantoor van Esta waar de bijeenkomst plaatsvond. Een prachtig modern kantoor waar we als prinsessen werden ontvangen. Alle genomineerden kregen 1 minuut de tijd om te vertellen wat zij in huis hadden . 1 minuut is echt kort hoor!

Alle vrouwen worstelden met de beperkte tijd. Daarna stelde de jury een aantal vragen die met name gericht waren om boven tafel te krijgen waar de uniciteit van de betreffende persoon zit. Het viel mij op dat alle genomineerden vrouwen waren waar het echt van af straalde dat ze van hun vak houden en die niet alleen voor een al dan niet goed belegde boterham gaan maar ook voor de vakinhoud en de maatschappelijke betrokkenheid. Alle- vaak persoonlijk getinte presentaties- waren boeiend. Echt inspirerend! 1 minuut was in veel gevallen te weinig maar de jury was onverbiddelijk.

In mijn rubriek is de prijs gewonnen door Myra de Groot entertainment producties. Zij gaf een wervelende presentatie en wist zelf nog binnen 1 minuut een lied ten gehore te brengen! Top. Ik wil iedereen bedanken die mee heeft gebouwd aan mijn verhaal. Ik was echt tevreden met de inhoud van het verhaal omdat het volgens mij een prima weergave is van wie ik ben en wat ik doe. De presentatie zelf verliep goed, ik voelde dat ie ‘landde’ en ik kon de vragen (gelukkig) goed beantwoorden. Ik ben tevreden. Het hele gebeuren heeft er voor gezorgd dat ik weer eens na moest denken over de vraag wat doe ik, waarom en met welk effect. Veel dank ook aan mijn supporters! Wat hebben we een lol gehad en ik voelde echt dat ik een achterban had die mij mentaal steunde toen ik mijn verhaal moest doen!

Kortom het was een memorabel moment, Petra