Wat betekent ZIN in het leven voor Wijkenaren? Je leest er op woensdag over bij ZIN. Vandaag komt Petra van der Horst aan het woord. 

In de loop der jaren heb ik ontdekt dat ik alleen iets kan bereiken als ik alles geef wat ik in mij heb. Alleen als ik het beste van mijzelf geef heeft de ander iets aan mij. Dat betekent dat ik uitgedaagd wordt om iedere keer weer alles wat ik in mijn heb aan vaardigheden, ervaringen, inzichten in te zetten. En dat geldt voor mij in iedere situatie. Wat dat betreft is er geen scheiding tussen privé en werk.

Ik kan mijn leven alleen leven, mijn werk alleen goed doen als ik zelf geïnspireerd word en blijf. En dat doe ik door zondags- heel “ouderwets” met een groep mensen bij elkaar te komen om ons te laten inspireren door de Bijbel. En dat is geen zoetsappig, gezapig gebeuren maar we krijgen “stof” waar we de hele week nog op door kunnen kauwen. En dat is mooi. Want ik weet dat ik mijn werk niet goed kan doen als ik zelf niet regelmatig “bijtank”. bijbelZo buigen we ons bijvoorbeeld al een tijd over de vraag hoe je dat nu doet in je dagelijkse leven “je ongeschonden wang toekeren”. En dat is geen vrijblijvend getheoretiseer maar dat is met elkaar hard werken om het in de praktijk te brengen. We leren veel van elkaars levens. Dat wat ik zelf “opdoe” verwerk ik ook in mijn werk. Want mijn klanten hebben net als ik te maken met lastige collega’s, autoritaire bazen en ook zij worden net als ik getriggerd om daar een eigen antwoord op te vinden. Dat wat ik leer in de religieuze gemeenschap is dus niet iets wat alleen bijdraagt aan mijn eigen zingeving maar probeer ik ook weer te benutten in mijn werk en op mijn manier door te geven.

15 oktober 2014 – www.zininwijkbijduurstede.nl