Elke dag begin ik met een ochtendloop – iets tussen wandelen en rennen in. En ik heb elke ochtend als doel om een bepaald aantal stappen te halen.

Reacties krijg ik ook. De een zegt: ‘Waarom wandel je niet rustig, dan kun je de vogels en de plantjes beter zien. En ben je je van meer bewust’. Een ander zegt: ‘Waarom ga je niet rennen, want dan verbrand je veel meer calorieën, of dan kun je meedoen met een marathon’. In het begin dacht ik ‘misschien moet ik wel gaan rennen, want dan kan ik mensen inhalen’, en soms zag ik wandelaars die lekker aan het keuvelen waren of meditatief aan het lopen, en dan dacht ik weer ‘misschien moet ik dat wel gaan doen’.

Maar ik blijf bij mijn eigen manier. Wandelen vind ik alleen leuk met iemand samen, en rennen past niet bij mij. Fysiek niet maar ik voel me dan ook opgejaagd, zo wil ik de dag niet beginnen. In het tempo waarin ik nu loop voel ik voldoende rust om om me heen te kijken en ik heb ook het gevoel dat ik elke morgen iets realiseer. Dat past goed bij mij.

En ik ben elke morgen trots! Een mooi begin van de dag. Want ik heb lang niet altijd zin, maar elke keer als ik het toch doe, ben ik trots op mezelf. Ik heb het gevoel dat ik regie over mijn leven heb. En dan denk ik: ‘Maakt mij niet uit wat er vandaag gebeurt, dit heb ik binnen. Ik ben in staat geweest om mijn bed uit te gaan en om een x-aantal stappen te zetten. Laat de dag maar komen!’

 

Idee voor het nieuwe jaar?

Waar ga jij trots op zijn? Hoe ga jij de regie over je leven nemen?

 

Lees ook: https://horstconsult.nl/inzichten/grip-op-je-dag-en-op-je-leven/